neljapäev, märts 22, 2007

Nii, mis te nüüd arvate, mis tekst jägmisena tuleb? Kuidas Mumbaist Ahmedabadi saime?

Eiiiiiiiiii. Juhtus nii, et Elevandisaare templikülastuselt tagasi sõites unistasin ma millestki muust kui kaelakeedest (Tuulil olid nimelt need hinge peal).
Ja kui Kristiina leidis, et on mõtetu üksi meeletu kiirusega läbi kammida Chandigarth ja selle ümbrus, vaid targem oleks oma viimased India päevad Goas chillida, siis sai ka minust mereigastsus võitu. Ujudaaaa! (Mumbais on vesi nii must, et ei saa seal varvastki vette pista.....)

Sliiperbussiga Goasse.
Olete sliiperbusse näinud? Need on sellised, kus istekohtade peal on magamisasemed nagu rongiski. Aga noh, asemete ääredisainile pole mõeldud... Niisiis peate kogu öö magades metalltorust kinni hoidma, sest muidu hõljute vaid õhus ja võite laskuda väga palju madalamale......kohe väga palju.

Mis siis Goas tehtud sai?
Panen teile siia ühe kirja. Nii ma seletasin ühele Mumbais tuttvaks saanud Ahmedabadi graafilisele disainerile, mis seal Goas siis toredat oli...

what is th best in goa? for estonians......definetly the sea. and fish. can you imagine life without sea and without eating fish 8 month?

so swimming and swimming.......and than i and tuuli went by kayak to the sea, quite far away....that was something amazing for me because i havent use kayak on the sea, only on the river... so, can you imagine that you are on se sea and there is at least 30 m of water under you...and you do not have even lifejacket on.
and then we went to the sea by boat and we saw delphins.....
and in one night we went to see how turtles are coming out from eggs....but we left quite early and unfortunately i didn't see that......

and in one beach i saw the biggest waves i ever seen in my life with my own eyes......

so, just the sea ...sea...sea....


Jah, lained....Lained, mille lähenedes pidid pea vee alla peitma, sest muidu oleks laine su kaasa haaranud ja päris pikaks ajaks. Vee all peidus olles saab aga päris kiiresti pea välja pista.

Ja veel üks asi, mida ma esimest korda elus tegin: sõitsin rolleriga. Tuulit ma vedada ei jõudnud, sest mul oli väga raske ja vana roller, millel pidurid ei töötanud ja ma ei tea, mis kõik viga oli......Aga me siis shiftisime ümber nii, et Tuuli läks ühe briti mehe rollerile ja selle mehe sõber tuli minu rollerile. See „minu” kutt oli küll paras ülbe tüüp, aga sõitsi ta hästi ja rolleri seljas istudes polnud mul kordagi kahtlust, et me mitte võimsa bikega ei sõida.....


1. Goa pole linn. See on nimetus linnadele ja küladele. Seega ei saa arvestada reisi sihtkohaks Goa vaid peab teadma, kuhu minna.
2. Üleval pool on kehvemad beachid ja suurem ööelu, all on ilusad rannad, aga vaikne. Sobiv armastajatele. Me läskime küll alla, aga rand nimega Palolem on lisaks ikka kõvasti restorane ja baare täis.
3. Goas saab häid salateid ja häid toite mereandidest
4. Kui tahta head sööki, on parem minna rannast kaugemale. Rannarestoranid pole alati parima toiduga.
5. Alkohol on odavam kui teistes osariikides. Mu meelest oli kõige kallim Himaalajas.....Ju kaugem vedada ja maksud suuremad.
6. Goas on hea juua kohalikku puskarit Fenny’t või kohalikku musta rummi.
7. Goas müüakse poes juustu ja jogurtit
8. Räägitakse, et kõiki narkootikume pidavat pea igast poest.....Ja kõige odavama hinnaga, mis Indias saada.
9. Ärge uskuge, et seal müüdavad riided on odavamad ja paremad. Samad riided on müügil ka Pushkaris ja Jaisalmeris. Ja kõik riided on Rajasthanis odavamad....
10. Kui minna jõulude-uusaasta paiku, siis on hinnad ülloomulikult kõrged. Märtsis-aprillis on majutuse hinnad vaat et 10 korda odavamad.
11. Kõige lahedam on elada ranna hütis. Hotellis muidugi saaks A/C-ga toa.
12. Kes vähegi õrnema nahaga, peaks iga tunni järgi endale uue kreemi peale määrima. Ja mitte mingi faktor 8 vaid ikka enamat. Kui võimalik, siis ära otseselt päikest võta.( Vastasel korral saad räige põletuse villidega..... )See pruun tuleb iseenesest.
13. Meri on väga soolane. Ujuda polegi vaja. Targem on varbad väljas hüljest mängida.
14. Kui Goasse minna, siis oma suure kambaga või sii 1-2 inimesega. Tutvuste loomine on väga kerge ja eelistatakse neid, kes on üksikumad.
15. Võib minna pikaks ajaks. Pika aja peal on ka üür odavam. Võimalik on ka leida tööd ettekandjana või näiteks modellina või rõivadisainerina. Nii et ela kasvõi kogu hooaeg seal. Ma usun et hea masöör, tatootegija või kosmeetik saaks ka kiirelt tööd.
16. Hooaeg lõppeb aprilli lõpul ja saab jalad alla tas septembri alguses. Hiilgeaeg on november-detsember.
17. Jälle üks koht, kus saab õppida nii kõikvõimalikku meditatsiooni, jogat kui reikit.

Mida veel ilusat oli? Hea toit, jalgadel hütt otse liival, hommikul uniste silmadega ujumajooksmine....ilus loodus, palmid, sõbralikud eurooplased igal pool. Isegi kohalikud inidialased ajavad normaalset juttu suust välja. Täitsa loogilised.



Noh, reisi selline jooksev kirjeldus tuleb mul hiljem. Löihtsalt mõtlesin, et peaks osa infot täpsemalt välja tooma.